Zoals in de vorige nieuwbrief werd aangekondigd gaat er komend schooljaar flink wat veranderen binnen de muziekschool. Johan zal per september in Meppel gaan werken voor 80% en daardoor niet meer fulltime kunnen werken binnen de muziekschool. Nu waren er een aantal opties:
– Helemaal stoppen met de muziekschool
– De muziekschool laten overnemen door iemand anders
– Zoeken naar nieuwe manieren voor de muziekschool

Omdat wij een van de betaalbaarste aanbieders van muzieklessen zijn in deze regio en in de afgelopen 10 jaar een groot netwerk hebben opgebouwd als muziekschool hebben we niet gekozen voor optie 1. Het zou volgens ons ontzettend jammer zijn wanneer Muziekschool Otten volledig verdwijnt.

Optie 2 is een hele lastige optie. Het gebouw waar we inzitten is een grote kosten post waardoor de winst van de muziekschool niet heel hoog is. Aan deze optie zaten te veel haken en ogen.

Als docententeam zijn we met de derde optie aan de slag gegaan. Nieuwe wegen voor de muziekschool! Om de muziekschool komend schooljaar financieel gezond te houden en de lessen betaalbaar te houden hebben wij gezocht naar een manier waarop dat kan. En het plan dat daaruit voort is gekomen is als volgt:

We gaan in september verder met lesgeven! Dat zal niet meer gebeuren vanuit het huidige gebouw, hiervan is de huur inmiddels opgezegd. We laten het gebouw dus los, zodat we jullie kunnen blijven lesgeven.

We hebben al jarenlange ervaringen met het lesgeven bij mensen thuis en op locatie. Per september gaan we alle lessen aan huis geven. Voordeel voor de ouders: Jullie zijn minder tijd kwijt aan de lessen! 

Voor het Gospelkoor, bandvormingsklassen en eventuele andere groepslessen gaan we kijken naar locaties die we voor bepaalde dagdelen kunnen gebruiken: Alle tips hierover zijn van harte welkom!

En wat betekent dit voor lestijden en tarieven?
We kunnen ons voorstellen dat je graag wilt weten waar je aan toe bent. Qua lestijden zullen er 2 vormen aangeboden worden: Lessen van 30 en 20 minuten (individuele lessen)

Daarnaast zijn natuurlijk duo lessen ook een goede optie: Ken je iemand met wie jij samen op muziekles wilt? Super! Geef je samen op en je krijgt wekelijks 30 minuten les.

En dan de tarieven: Op dit moment zijn we in de regio goedkoop qua tarieven en dat willen we ook graag blijven! Om de tarieven zo laag mogelijk te houden wordt het van belang dat we onze planning zoveel mogelijk sluitend kunnen krijgen. Er zit voor onze docenten uiteraard straks reistijd verbonden aan het lesgeven aan huis, we zullen proberen dit zo efficiënt mogelijk te plannen. De exacte tarieven zullen we voor de zomervakantie bekend maken.