Z

Van workshop tot leerlijnen

Muziekschool Otten heeft jarenlange ervaringen met het geven van lessen en workshops op scholen. Zo zijn we betrokken bij de kultuurklapper van de Gemeente Twenterand, geven we lessen namens een muziekvereniging op een basisschool en worden we regelmatig gevraagd om workshops te verzorgen op scholen.

Deze jarenlange ervaringen, gecombineerd met goede en gespecialiseerde docenten maakt dat wij de samenwerkingspartner zijn voor scholen. Op deze pagina kunt u een aantal voorbeelden lezen van workshops en lessen die wij op scholen uitvoeren. Neemt u voor meer informatie en tarieven vrijblijvend contact met ons op.

Bodypercussie

Muziek moeilijk?

Niet wanneer je aan de slag gaat met bodypercussie. Met deze vorm van slagwerk gaan we drummen met ons eigen lichaam. Bodypercussie is daarmee dan ook breed inzetbaar. Is het onrustig in de klas? Even 5 minuten aan de slag met wat bodypercussie en ze zijn weer heel wat onrust kwijt. Vinden kinderen de tafels moeilijk? Gebruik muziek als extra ondersteuning waardoor kinderen sneller dingen oppikken. Is het moeilijk om tijd vrij te maken voor muziek op school? Gebruik bodypercussie als vorm tijdens de gymlessen.

Bodypercussie = leuk en nog gezond ook!

Naast de mogelijkheid om onze docenten de lessen te laten verzorgen in de klas is het ook mogelijk om trainingen aan docenten te geven.

Boomwhackers

Op iedere school zouden ze aanwezig moeten zijn: Boomwhackers. Vel gekleurde buizen waar muziek in zit! Kinderen maken op eenvoudige wijze kennis met ritmes en melodieën.

Mocht u als school nog niet de beschikking hebben over een set Boomwhackers dan kunnen wij deze meenemen tijdens onze lessen. Maar wij raden aan om zelf ook minimaal 1 set Boomwhackers aan te schaffen, ze zijn namelijk te leuk om niet als school te hebben.

Drumcirkel

De hele klas omtoveren tot drumband? En dat in een workshop van 1 uur?
Is dat mogelijk?
JAZEKER 🙂 Heeft de school de beschikking over een speellokaal? Dan bouwen we daar ons slagwerk op. In een hele grote cirkel komt allerlei slagwerk te staan. Van een uit elkaar gehaald drumstel tot samba instrumenten. Van hele grote trommels tot kleine percussie instrumenten.

Onder leiding van Johan Otten gaat de klas 1 uur lang aan de slag. In dat uur leren ze een aantal basisritmes en wordt de groep steeds verder in kleinere groepjes verdeeld. Ieder groepje krijgt zijn eigen partij, de groepen worden op niveau ingedeeld. Op die manier kan iedereen meedoen! Het maakt niet uit of je nog nooit gedrumd hebt, of dat je de beste drummer van de wereld bent. Deze workshop is voor iedereen.

Muziekles op school - onmisbaar!

Muziek is onmisbaar voor de ontwikkeling van het kind.