Algemene Voorwaarden

Niemand houdt van veel kleine lettertjes, tenminste de meeste mensen niet. Daarom proberen we op deze pagina onze algemene voorwaarden zo duidelijk en kort mogelijk te laten zien. Voor een volledig overzicht druk je op de knop. Wanneer je je aanmeldt voor onze muzieklessen ga je akkoord met onze algemene voorwaarden.

Aanmelden
Je meldt je aan via het inschrijfformulier op deze website. Alleen dan kunnen we je aanmelding in behandeling nemen, omdat we dan beschikken over de juiste informatie. Mocht je bij één van onze open dagen geweest zijn en heb je daar het inschrijfformulier op papier ingevuld? Dan is dit ook voldoende.

Nadat jij je hebt aangemeld zullen wij zsm contact met je opnemen. Dit is afhankelijk van hoe druk het is bij de muziekschool.

Facturering
Binnen de muziekschool werken we met een 10-lessenkaart. Dit houdt in dat je bij aanvang van de lessen een leskaart koopt en betaald waarmee je recht hebt op 10 lessen. Bij iedere les die je krijgt wordt er een les afgestreept. Bedragen tot en met 125 euro moeten in 1 keer voldaan worden. Lesgeld hoger dan 125 euro kan in 2 termijnen betaald worden, mits dit is overlegt.

Kan de docent een keer niet of is het vakantie? Dan worden de lessen uiteraard niet doorberekent. Heb je een afspraak voor de les maar kun je niet? Dan wordt de les WEL afgestreept van je leskaart. Dit geldt ook voor afwezigheid door ziekte. Wat dat betreft is het dus net als een lidmaatschap van een sportclub.

Geldigheid inschrijving
Je hoeft je bij ons niet ieder schooljaar opnieuw in te schrijven. Jouw inschrijving geldt tot dat jij beslist om je uit te schrijven of tot de docent de lessen stop zet.

Wanneer je je aanmeldt voor een jaarcursus (zoals de snuffelklas) dan gaan we ervan uit dat je een jaar lang op les blijft. Dit ook omdat we bij de jaarcursussen in groepsverband werken. We vinden het dan van belang dat we een stabiele groep hebben om zo op een goede manier les te kunnen geven

Lessen beëindigen
Wil je stoppen met muziekles? Wat jammer! Houdt wel rekening met het volgende:
– Het is niet mogelijk om geld terug te krijgen voor een aangeschafte leskaart
– We gaan ervan uit dat je de 10 lessen van je leskaart afmaakt. Stop je eerder? Dan komen de resterende lessen te vervallen middels het afschrijfsysteem (iedere week vervalt er dan 1 les van je leskaart tot deze volledig verbruikt is) Leskaarten zijn niet persoonsgebonden, iemand anders mag de lessen dus ook opmaken.
– Wil je stoppen met een jaarcursus voor het einde van de cursus? Dan brengen we 10% van de niet afgenomen lessen in rekening. Stoppen met een jaarcursus is kosteloos wanneer een leerling verhuist naar een plaats op een afstand die groter is dan 15 km van de muziekschool, bij een ernstig ongeval met blijvende beperkingen of langdurige klachten, bij langdurige ziekte van de docent of de leerling waardoor er tot het einde van het jaar geen lessen gevolgd kunnen worden, of wanneer de docent een negatief advies geeft om de lessen te blijven volgen.

Betalingsachterstand
Ben je veel te laat met het betalen van je factuur en heb je hiervoor herhaaldelijk een betalingsverzoek ontvangen van de muziekschool? Dan kan de muziekschool beslissen dat je niet meer welkom bent tot de factuur betaald is. Mis je hierdoor lessen? Deze lessen worden niet ingehaald op een ander moment. Let goed op welke consequenties er verbonden kunnen zijn aan het te laat betalen. Deze informatie vind je ook bij je factuur.

Instrumenten
Als leerling ben je zelf verantwoordelijk voor de aanschaf of huur van je instrument. De muziekschool kan je hierbij helpen en adviseren. Regelmatig zijn er ook tweedehands en nieuwe instrumenten te koop bij ons. Een instrument om te oefenen is een vereiste om muziekles te volgen. Heb je na de eerste 5 lessen geen instrument om op te oefenen? Dan heb je ook geen les tot er een instrument is waarop je kunt oefenen. We helpen je van harte met het zoeken naar een geschikt instrument.

Ook voor onderhoud van je instrument kun je vaak bij ons ons terecht!

Vakanties en zo
De muziekschool is normaal gesproken gesloten tijden vakanties (tenzij anders afgesproken). Ook zijn we op veel van de Christelijke feestdagen niet geopend.

Uiteraard betaal je tijdens deze dag ook niet voor de muzieklessen aangezien je die dan niet hebt 😉